15 λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας!

Το πλύσιμο του προσώπου φαίνεται απλό, λίγο νερό , λίγο σαπούνι και ξέβγαλμα.
Όμως με λίγο περισσότερο προσοχή μπορείτε να κάνετε την διαφορά στο πρόσωπο σας!

Λάθος 1: Παραλείπετε το πρωινό καθαρισμό
Μπορεί να σκέφτεστε ότι αφού καθαρίσατε το πρόσωπο σας πριν πέσετε στο κρεβάτι θα είναι καθαρό και όταν ξυπνήσετε. Όμως μικρόβια από την μαξιλαροθήκη, έλαια από τα μαλλιά σας, ακόμα και βακτήρια από το σάλιο σας μεταφέρονται στο πρόσωπό σας. Γι’ αυτό και ένας γρήγορος καθαρισμός το πρωί είναι μια καλή ιδέα, θα φρεσκάρετε το επιδερμίδα σας και θα επιτρέψει στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων φροντίδας που θα εφαρμόσετε.

Λάθος 2: Αμελείτε το πλύσιμο του προσώπου σας πριν πέσετε στο κρεβάτι
Το πλύσιμο του προσώπου το βράδυ είναι ένας αυστηρός κανόνας για τη φροντίδα του δέρματος σας και ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που δεν φοράτε makeup.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρύποι και ιδρώτας συσσωρεύονται στο δέρμα, η μη αφαίρεση τους μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, φλεγμονή ή και ακμή

Λάθος 3: Χρησιμοποιείτε καθαριστικό προσώπου για την αφαίρεση του makeup
Γνωρίζετε ότι να πέσετε για ύπνο βαμμένες δεν είναι και ότι καλύτερο.
Τα απλά καθαριστικά προσώπου δεν μπορούν να απομακρύνουν επιμελώς το μακιγιάζ , για το λόγο αυτό πρέπει πρώτα να χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ , ειδικά εάν έχετε χρησιμοποίηση προϊόντα αδιάβροχα ή μακράς διάρκειας και μετά να προχωράτε στο καθαρισμό του προσώπου σας

Λάθος 4: Χρησιμοποιείτε μόνο μαντιλάκια ντεμακιγιάζ για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας.
Ο καθαρισμός του προσώπου σας με ένα μαντιλάκι ντεμακιγιάζ δεν είναι καλή ιδέα. Τα υλικά που είναι κατασκευασμένα περιέχουν πολλά συντηρητικά για την αποφυγή ανάπτυξης βακτηρίων και μυκήτων, αν και απομακρύνουν το μακιγιάζ και τη βρωμιά, αφήνουν πίσω τους ένα υπόλειμμα.
Χρησιμοποιήστε τα πρώτα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας , και στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπο σας με ένα απαλό καθαριστικό.

Λάθος 5: Υψηλή θερμοκρασία νερού
Το ζεστό νερό δεν είναι φίλος του δέρματος σας, ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όσο το πρόσωπό σας. Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και θραύση ευαίσθητων ιστών, επιπλέον, το ζεστό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν την επιδερμίδα σας.
Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να πλύνετε το πρόσωπό σας.

Λάθος 6: Χρησιμοποιείτε απλό σαπούνι για να πλύνετε το πρόσωπό σας
Εάν είστε από τις τυχερές που δεν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, να το ξεβγάλετε και να ξεκινήσετε την ημέρα σας.
Όμως αυτό θα απομακρύνει και τα φυσικά ενυδατικά της επιδερμίδας σας και αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονώδες και κοκκινίλες. Καλυτέρα είναι η χρήση απαλών καθαριστικών που σέβονται την ισορροπία pH του δέρματός σας

Λάθος 7: Σαπουνίζετε και τρίβετε για μεγάλο χρονικό διάστημα
Το χρόνος που σαπουνίζεστε δεν έχει σχέση με το πόσο καλά καθαρίσατε το πρόσωπό σας. Ο ιδανικός χρόνος είναι περίπου 20 - 30 δευτερόλεπτα, περισσότερο θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το υπερβολικό τρίψιμο, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε σαπούνι απολέπισης, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμένο. Βρέξτε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και εφαρμόσετε το καθαριστικό προσώπου με κυκλικές κινήσεις , δημιουργήσετε μια ωραία κρέμα, ξεπλύνετε και στεγνώστε προσεκτικά με μια μαλακή, καθαρή πετσέτα.

Λάθος 8: Πολύ συχνό πλύσιμο
Ιδανικά πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί και μία νύχτα (εκτός εξαιρέσεων φυσικά!). Το πλύσιμο του προσώπου σας περισσότερο από δύο φορές την ημέρα δεν θα απομακρύνει περιστέρα τα μικρόβια από ότι είναι αναγκαίο, εκτός και αν είστε επιρρεπείς σε λοιμώξεις . το υπερβολικό πλύσιμο όχι μόνο θα οδηγεί σε επιδερμίδα ξηρή, και ερεθισμένη, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο λιπαρό δέρμα. Εν κατακλείδι εάν δεν φορέσατε μακιγιάζ, δεν έχετε ιδρώσει ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει αντηλιακό, ο καθαρισμός δύο φορές την ημέρα είναι αρκετός.

Λάθος 9: Χρησιμοποιείτε λάθος καθαριστικό για τον τύπο του δέρματός σας
Αν το καθαριστικό προσώπου που έχει η φίλη σας κάνει θαύματα δεν σημαίνει ότι θα κάνει και σε εσάς! Για αυτό και η εταιρίες ομορφιάς δημιουργούν σειρές προσόντων και κάθε τύπο δέρματος .
Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό.
Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε αφρό καθαρισμού ή με βάση το σαλικυλικό οξύ
Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό θα ήταν καλύτερα χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό καθαριστικό .

Λάθος 10: Επαναχρησιμοποιείτε βρώμικη πετσέτα προσώπου
Μπορεί να φαίνεται μπελάς να πρέπει να πλένετε τις πετσέτες σας μετά από κάθε χρήση, αλλά το να επαναχρησιμοποιείτε την ιδία πετσέτα ξανά και ξανά θα εξαπλώνει περισσότερα βακτήρια και μούχλα στο πρόσωπό σας

Λάθος 11: Σκουπίζετε το πρόσωπό σας με μια πετσέτα ντους
Όταν τελειώνετε το ντους, σκουπίζετε το πρόσωπό σας και το σώμα με μια πετσέτα; Ακόμα κι αν ολόκληρο το σώμα σας είναι πρόσφατα πλυμένο, δεν θέλετε να διαδώσετε τα βακτήρια από το σώμα σας στο πρόσωπό σας (διαφορετικοί μικροοργανισμοί ζουν σε διαφορετικές περιοχές του σώματός σας). Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικές πετσέτες

Λάθος 12: Απολέπιση περισσότερες από μία - δύο φορές την εβδομάδα
Αυτός ο κανόνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός εάν το καθαριστικό σας είναι scrub προσώπου. Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος, αλλά η υπερβολική απομάκρυνση αυτών των κύτταρων οδηγεί σε φλεγμονή και ερεθισμό. Σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται η απολέπιση περισσότερο από μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Λάθος 13: Πλένετε το πρόσωπό σας μετά τη χρήση μάσκας
Οι περισσότερες μάσκες προσώπου σας συμβουλεύουν να πλύνετε το πρόσωπό σας πριν την χρήση τους. Αυτό συμβαίνει επειδή απαιτούν ένα εντελώς καθαρό πρόσωπο, έτσι ώστε τα συστατικά να μπορούν να διεισδύσουν στην επιδερμίδα. Δεν χρειάζεται να καθαρίσετε πάλι αφού αφαιρέσετε από την μάσκα, αφήστε το δέρμα σας να απολαύσει την ενυδάτωση και τα οφέλη της και τα συστατικά της να παραμένουν εκεί που πρέπει για κάνουν την δουλεία τους!

Λάθος 14: Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρεμά αμέσως μετά τον καθαρισμό
Η ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδερμίδα, οι ειδικοί συστήνουν την εφαρμογή ενυδατική κρέμας αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σας. Αν καθυστερήσετε μερικά λεπτά, τα κύτταρα αφυδατώνονται και είναι δυσκολότερη η ενυδάτωση τους. Εάν χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας , αυτές με αντηλιακό δείκτη προστασίας SPF θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε όλη τη σκληρή δουλειά που έχετε καταβάλει για την φροντίδα του προσώπου σας.

Λάθος 15: Κατάχρηση τονωτικής λοσιόν
Την τονωτική λοσιόν βρίσκουμε σε πολλά ειδή, κάποιες στεγνώσουν το δέρμα, κάποιες απομακρύνουν το μακιγιάζ και άλλες παρέχουν ένα λεπτό στρώμα υγρασίας . Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε την λοσιόν μία φορά την ημέρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί σπασίματα ή δεν στεγνώσει το δέρμα σας και έπειτα αυξήσετε τη χρήση της σε δύο φορές την ημέρα μετά τον καθαρισμό